Grip muligheten ved salg av virksomhet

Handbook-forside-001.jpg

eigercorp_webphoto_001.jpg

Jørgen-Bøhn-2016-002.jpg

Eiger Corporate fikk forespørsel fra et familieeid selskap som satt med en henvendelse om oppkjøp fra en ledende aktør i bransjen. Det aktuelle selskapet søkte økt volum, og fant det lettere med oppkjøp fremfor oppstart av ny avdeling.

For familien var dette nytt og ukjent. Forhandlingene ble gjennomført, flere aktører kom på banen, og prosessen endte med et forholdsvis godt bud på 60% av aksjen i trinn 1 og ytterligere 40% om tre år avhengig av fremtidige resultater. Etter en lengre tenkeperiode valgte familien å takke nei i august det aktuelle året. Familien hadde et prinsipp om at alle skulle være enige i beslutningene, og ett av barna var i dette tilfelle usikker på egen rolle etter salg.

Det ble en tung driftsmessig høst for selskapet, og de angret på beslutningen da det nye året kom. Eiger Corporate ble igjen kontaktet for å diskutere muligheten for ny kontakt med potensiell kjøper. I løpet av de siste fire månedene hadde selskapet levert svakere tall, og nytt bud ble fremlagt på 60% av budet de hadde mottatt seks måneder tidligere. Eierne valgte å akseptere dette, og resultatet ble oppkjøp til en langt lavere pris.

Last ned vår håndbok «Salg av virksomhet - en praktisk guide» ©

Snakk med våre bedriftsmeglere for mer informasjon om kjøp og salg av virksomhet »