Norsk Iskrem AS kjøper Isdalen AS

– Kjøpet av Isdalen AS bidrar til at Diplom-Is gjennom sitt datterselskap Norsk Iskrem AS bedre kan ta rollen som god totalleverandør overfor våre kunder, sier administrerende direktør Rita Kristin Broch i Diplom-Is. Isdalen er hovedleverandør til den nystartede og suksessrike kjeden Funky Frozen Yoghurt, og har distribusjonsavtaler i Norge, på luksusismerker som Kulinaris, Tonitto, Funky Frozen Yoghurt, Charlottes og Haagen Dazs. De står dessuten bak yoghurtisen til 7-11, som har gjort suksess.

For Diplom-Is representerer kjøpet en utvidelse av sortimentet. Diplom-Is har lenge ønsket yoghurtis servert som softis i sin portefølje. I tillegg er det strategisk viktig for selskapet å få en styrket posisjon i det voksende luksus-is markedet. Det er derfor svært gledelig at Diplom-Is gjennom sitt heleide datterselskap Norsk Iskrem har kjøpt selskapet Isdalen. Selskapet Isdalen startet opp i 1990, og leverer i dag yoghurtis og luksusis til både dagligvarekjeder, kiosker og bensinstasjoner. De viktigste kundene er Reitangruppen, Isbarkjeden Funky Frozen Yoghurt og Meny.
–Dette følger den nye vekststrategien til Diplom-Is og bygger videre på vårt kjerneområde som er is. Vi ser også gode synergimuligheter. Isdalen vil ha fokus på yoghurtis servert som softis og luksusiskrem i halvlitersbokser, sier administrerende direktør Rita Kristin Broch i Diplom-Is.

Oppkjøpet av Isdalen og oppkjøpet av Laguna Produkter tidligere i år, gjør at Diplom-Is kan ivareta leveranse av et bredt produktspekter innenfor iskrem og tilbehør i alle prisklasser til hele markedet. Isdalen driver selskapet fra Skøyen i Oslo og kommer til å fortsette med dette.
–Jeg fortsetter som daglig leder, og mener dette oppkjøpet er helt rett for selskapet da det kommer til å bidra til å løfte vår virksomhet og styrke våre samarbeidspartneres posisjon, og der igjennom vår posisjon. Diplom-Is ønsker å satse på Isdalen inn i fremtiden, sier Erik Bjørn Hansen, tidligere gründer og deleier av Isdalen. Isdalen beholder navnet og skal fortsette som eget selskap. Der det er hensiktsmessig, vil man kjøpe tjenester fra Diplom-Is.

Eiger Corporate var rådgiver for Norsk Iskrem AS i prosessen.

Les mer om våre rådgivere »